top of page
Astrid van Wieringen

De sprekers

Allart en Kristien
Astrid2020.png

Prof. Astrid van Wieringen

Astrid van Wieringen (PhD 1995, Univ of Amsterdam, NL) is hoogleraar aan de KU Leuven bij de onderzoeksgroep Experimentele Oto-rino-laringologie. 
Zij is programma directeur van de opleiding Logopedische en
Audiologische Wetenschappen.  

Met haar interdisciplinair onderzoek wil ze inzicht krijgen in de functionele en neurale gevolgen van verminderde auditieve input op spraakverstaan en luistervaardigheden . Daarnaast focust haar onderzoek op het optimaliseren van het gehoor bij volwassenen en kinderen met hoortoestellen en/of cochleaire implantaten via evidence-based revalidatie. 

Jozefien DeFeyter
Kristien en Allart.jpeg

Allart Knoop
Kristien Van Gassen

Kristal Hooradvies

Kristien werkt meer dan zeven jaar als audioloog bij de Koninklijke Auris Groep in Rotterdam, Bergen op Zoom en Goes. 

Allart heeft tien jaar gewerkt bij verschillende audiologische centra in Nederland en heeft les gegeven aan de opleiding Logopedie en Audiologie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Samen richtten zij Kristal Hooracvies op en geven ze trainingen aan professionals. Kristal ondersteunt professionals om de zorg voor slechthorenden naar een hoger plan te tillen. De audicien moet in staat zijn elke hulpvraag adequaat te kunnen beantwoorden. 

Jozefien De Feyter.png

Jozefien
De Feyter

Co-Founder & CEO | BLINC

Jozefien de Feyter is co-founder en -auteur van het boek Mensen raken is klanten maken. Vanuit een gecombineerde passie voor onderwijs en sales begeleidt ze dagelijks customer facing teams die 100% geloven in duurzame klantenrelaties.

Jozefien gelooft dat iedereen binnen een organisatie een “commerciële functie” heeft, want alles komt terecht bij de klant. Samen met jou gaat ze op zoek naar wat jou nu echt uniek maakt als adviseur en hoe je deze talenten ten volle kunt inzetten om nog meer plezier te hebben in jouw job en klanten een onvergetelijke ervaring te bezorgen!

Sofie Boogaerts
Laure Jacquemin
Sofie Boogaerts.jpg

Sofie Boogaerts

HOORPRAKTIJK SOFIE BOOGAERTS

Al meer dan 17 jaar begeleidt Sofie personen met een auditieve beperking. Ze is logopediste en audiologe van opleiding en heeft in haar loopbaan zowel in de klinische als in de rehabilitatieve audiologie gewerkt. In haar praktijk geeft ze gehoorrevalidatie aan kinderen en volwassenen met auditieve problemen.

Daarnaast is ze lector aan de bacheloropleiding Logopedie en Audiologie van de Thomas More Hogeschool.

Laure-Jacquemin-tinnitus-effecten-covid-2048x1741.jpg

Laure Jacquemin

Laure Jacquemin is klinisch audioloog en post-doc onderzoeker met 6 jaar ervaring bij het Tinnitus Treatment and Research Center Antwerpen van het UZA. Haar klinische werk richt zich op psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie voor patiënten met tinnitus en hyperacusis, evenals het fitten van cochleaire implantaten bij patiënten met unilateraal of bilateraal ernstig gehoorverlies. Tijdens haar doctoraat in de medische wetenschappen, deed ze onderzoek naar neuromodulatie voor tinnitusmanagement. Haar huidige onderzoek richt zich op de diagnose en behandeling van hyperacusis. In haar functie als Wetenschapscommunicator aan Universiteit Antwerpen voelt ze zich sterk in sensibilisering en preventie van gehoorverlies. Daarnaast is ze lid van de werkgroep tinnitus van het RIZIV.

foto Evelien.jpg

Evelien Bienstman 

Evelien is lector aan de opleiding logopedie en audiologie van HOGENT. Als docent hoortoestelaanpassing stimuleert ze studenten om de technologische ontwikkelingen binnen de sector nauw op te volgen en te koppelen aan een voortschrijdend inzicht in de werking van het auditieve functioneren. Voordien werkte als audioloog en product specialist bij Amplifon.

Daarnaast maakt ze mee de podcast ‘Met Hertz en ziel’, waar gasten gezellig komen bijpraten over onderwerpen uit de audiologie.

oorstukken
bottom of page